Cele 8 tipuri de Masti Venetiene | Carnavalul de la Venetia | Partea 2

Cele 8 tipuri de Masti Venetiene | Carnavalul de la Venetia | Partea 2

Există puține dovezi care explică motivul pentru care purtarea unei masti este populara în Veneția. Un cercetător susține că acoperirea chipului în public a fost un semn de protest, în mod unic venețian, la una dintre cele mai rigide ierarhii de clase din istoria Europei.

Moretta 





Moretta sau servetta Muta (adica slujnică muta) este o masca neagra de obicei din catifea cu orificiile pentru ochi mari și fără buze sau gura purtate de femeile patriciene. Originea mastii este masca Visard inventata în Franța, în secolul al XVI-lea, singura diferenta fiind lipsa gurii. Masca este suficient de mare pentru a ascunde identitatea unei femei. Acesta masca a căzut în desuetudine spre anii 1760.

Volto




VOLTO este masca venețiană modernă, arhicunoscuta: adesea de un alb puternic, deși, de asemenea, în mod frecvent decorate cu auriu, și este de obicei purtata cu un tricorn și o manta. Aceasta este fixata în partea din spate cu o panglică. Spre deosebire de Moretta Muta, masca VOLTO acoperă întreaga față, inclusiv întreaga bărbie și care se extinde înapoi pana la urechi și în sus spre partea de sus a fruntii. De asemenea, spre deosebire de Moretta Muta, aceasta se identifica prin caracteristici simple faciale, cum ar fi nasul si buzele. 

Pantalone 






Un alt personaj clasic din scena italiană, Pantalone, ceea ce înseamnă că cine poartă pantaloni sau figura de tată în limba italiană, este de obicei reprezentat ca un om trist batran, cu un nas supradimensionat ca ciocul unei ciori, cu sprâncenele înalte (menit să semnifice inteligenta ). Ca si alte masti Commedia, Pantalone este, de asemenea, o mască ce acopera jumătate din chipul celui care o poarta. 

Arlecchino 

Va invitam sa vizionati un scurt clip ce descrie personajul Arlecchino din Carnavalul Venetian! :)






Zanni





Caracterul Zanni este un alt clasic al scenei. Masca lui este o mască ce acopera jumătate din chip, cu fruntea joasă și un nas lung, cu o curbă inversă spre sfârșitul nasului. Se spune că cu cat este mai lung nasul său, cu atât mai prost este. 

Te invitam sa citesti si prima parte a articolului chiar aici!




Comentarii

Postări populare