Zambete cu si despre Florile de Primavara-Vara

Zambete cu si despre Florile de Primavara-Vara


Simbolul primaverii — Ghiocelul — munceste din greu, inca din Februarie pentru a rasarii in primele zile mai calduroase ale anului. In lupta sa cu zapada, iese mereu triumfator; fapt ce vesteste invierea naturii; prin inverzirea firului de iarba, inmugurirea copacilor si aparitia micilor insecte bazaitoare.
1 Martie este sarbatorit la noi prin oferirea martisoarelor, o traditie ce este intalnita in zona Balcanilor. Dar pe langa aceasta traditie, florile ce urmeaza sa apara sunt intr-adevar bucuria anotimpurilor calduroase.

Margaretele, aceste flori simple si frumoase, l-am putea spune clasice, caci atunci cand invatam sa desenam o floare, de fapt aceea este o margareta. Apropo stiai ca la margareta in engleza se spune daisy, cuvand ce provine din egleza veche — Daes Eage — ce inseamna ochiul zilei, semnificatia fiind ca aceste flori isi inchid petalele pe timpul noptii, iar la miezul zilei se deschid cel mai mult.
Cu siguranta trandafirul este un arhicunoscut simbol al dragostei, oferit de sute de ani in semn al iubirii. Exista multe culori ale trandafirilor, precum galben, roz, verde, alb; dar cel mai cunoscut este cel rosu, apropo stiai ca regele Henric al VII-lea avea o pasiune pentru aceasta minunata floare; astfel incat a introdus trandafirul rosu in heraldica sa.
Narcisa este simbolul prieteniei, a bucuriei si a vacantei. Exprimand sinceritatea aceasta este floarea copiilor si adolescentilor. Avand un miros puternic si ametitor, te va face sa te bucuri mai mult de zilele calduroase si insorite; cu siguranta te va inspira sa-ti urmezi visele.
Panseluta, o floare de vara, foarte colorata ne incanta privirea si ne uimeste cum natura poate produce atat de multe modele(chiar sute de modele) colorate pe niste petale firave. Panseluta simbolizeaza optimismul, iar francezii credeau ca aceasta floare poate face ca acela sau aceeade care te-ai indragostit sa se gandeasca la tine.
Atunci cand vantul adie, face ca petalele macului, atat de firave sa danseze pe muzica vantului calduros, creand un spectacol de lumina si culoare pe campurile ce au norocul de a fi stapanite de aceasta floare. Dar stiai ca romanii credea cu macul este un remediu pentru ranile sufletesti ale iubirii?

Cu aceste ganduri va lasam sa va bucurati de zilele calduroase din acest an, iar daca doriti sa va transformati sau sa transformati pe cineva intr-o floare, puteti comanda la Atelierul Fabricii de Magie http://www.fabricademagie.ro orice floare de orice culoare!


Comentarii

Postări populare