Aho Aho copii si frati, hai veniti si Colindati...





Colindele fac parte din traditie, isi au originea in credintele si miturile stravechi ale poporului nostru, iar ca moment sunt legate de sarbatorile de Nasterea lui Isus (Craciunul) si schimbarea anului (Anul Nou).
COSTUME COLINDATORI


Colindatul de Craciun este cel mai popular, dar si bogat si colorat prilej de a sarbatori cu manifestari folclorice. Colindatul din prejma sarbatorii de Nastere a Domnului Isus simbolizeaza practic modul de a saluta cu bucurie si de intampinare cu urari, daruri, cantece, petreceri si jocuri festive, si  este momentul care deschide practic ciclul sarbatorilor de iarna.

In ceea ce priveste traditia legata de colindatul de Anul Nou are ca si caracter esential modul in care se sarbatoreste cu bucurie si incredere trecerea de la vechiul an la cel nou, noi inceputuri, sperante, vise si noi etape in viata fiecarui om.

ACCESORII COLINDAT
Rolul colindatorilor din cele mai vechi timpuri este de a aduce vesti, a prevesti toate aceste momente, motiv pentru care sunt, in general, mesageri veseli si plini de viata, care te invita la starea si spiritul magic al sarbatorilor.


Daca vorbim de magie, vorbim despre FabricadeMagie.ro care va sugereaza cateva optiuni pe care le aveti in ceea ce priveste tinuta de Colindator. 


COSTUME NATIONALE


Petreceti si va bucurati de traditiile si obiceiurile poporului nostru, 

Like us 

Comentarii

Postări populare