Cum amenajezi camera copilului



Amenajarea camerei copilului iti poate da batai de cap, mai ales daca nu dispui de un spatiu prea mare. Daca ai doi copii, devine si mai complicat. Poate au gusturi diferite sau poate nu se vor intelege cu privire la impartirea spatiului iar tu vei fi nevoit sa apelezi la metode si articole pentru camera copilului putin mai neconventionale. Afla ca nu trebuie sa faci niciun fel de compromis din punct de vedere financiar sau al timpului pentru ca puiul tau sa se bucure de un spatiu colorat si relaxant. In cele ce urmeaza, iti vom oferi cateva sugestii cu privire la cum sa decorezi si sa amenajezi spatiul copilului tau.

Implica-l
Cand incerci sa te hotarasti asupra unei culori, implica-ti copilul in intregul proces. Lasa-l sa-si aleaga singur culoarea preferata si lasa-l sa te ajute cu vopsitul. Imbracati-va in haine numai bune de “murdarit” si apucati-va de treaba. Asa vei petrece putin timp de calitate cu micutul tau si ii vei permite sa-si dezvolte abilitatile creative.


Tapet indraznet

Un tapet pentru copii indraznet poate face diferenta intre o camera plictisitoare si una deosebita. Lasa-l pe el sa aleaga. Va dovedi ca este destul de capabil sa ia propriile decizii si destul de creativ ca sa le puna in practica. Totusi, daca te temi ca nu cumva tapetul sa faca locul sa para prea mic sau prea incarcat, inrameaza o bucata si pune-o pe perete pentru un test. Sau, de ce nu, acopera doar un singur perete pentru a avea o imagine de ansamblu mai clara.

Alege o tema
Fie ca alegi sa-i oferi printesei tale o camera ca in filmele Disney sau alegi un tapet cu masini si supereroi pentru baietelul tau curajos, e bine sa pornesti cu o tema in minte. Te va ajuta sa ai o idee de ansamblu si iti va fi mult mai usor sa gasesti decoratiunile potrivite.

Lenjeria de pat conteaza
Un set de lenjerii de pat pentru copii va deveni piesa centrala din camera micului tau aventurier. Asa ca trebuie neaparat sa se potriveasca cu intreaga paleta de culori. Alege o lenjerie de pat de bumbac, in culori vesele si cu un imprimeu distractiv.

Chalk paint pentru micul artist
Chalk paint sau vopseaua cu efect de tabla a devenit o alegere din ce in ce mai comuna in randul parintilor. Asa ca de ce sa nu o incerci si tu? Rezerva un perete din camera copilului pentru a fi vopsit cu chalk paint, iar puiul tau va avea un loc imens in care sa-si expuna operele de arta. Unde mai pui ca nici tu nu vei mai sta cu grija micului artist pictand pe toti peretii din casa.


Spatiul pentru birou
Ofera-i copilului tau un spatiu discret dar luminos in care sa isi poata face temele in voie. De obicei, se recomanda ca acesta sa fie amenajat in dreptul unei ferestre. Cumpara un birou si lasa-l pe cel mic sa-l decoreze cu stickere sau propriile desene.

Spatiile de depozitare
Exploateaza din plin orice oportunitate pentru a economisi spatiu. Investeste intr-un patut cu sertar incorporat, in cateva cutii pentru depozitare sau in tot felul de etajere colorate pe care sa le pui pe pereti. Copilul tau se va bucura de mai mult spatiu, iar tu nu vei mai sta cu grija curateniei si organizarii.




Comentarii

Postări populare