Petrecere cu D-l Goe

Petrecere cu D-l Goe

“Ca să nu mai rămâie repetent şi anul acesta, mam’mare, mămiţica şi tanti Miţa au promis tânărului Goe să-l ducă-n Bucureşti de 10 mai.”
Imposibil sa nu ne aducem aminte de aceasta propozitie cu care incepe schita celebra a lui I.L. Caragiale. Cu alte cuvinte intram direct in actiune cu un copil care urmeaza sa ramana repetent insotit de nu mai mult de 3 cucoane ce-l au in grija lor.
Pe peronul din urbea X il gasim pe D-l Goe impacientat ca trenul nu mai ajunge in statie pentru a-i duce la Bucuresti.

Mam’mare il linisteste potrivindu-i palaria de “marinel” si il asigura ca trenul va ajunge in cel mai scurt timp in statie.
Apropo de costumul sau de “marinal” cele 3 doamne de altfel se lamuresc cum se pronunta fiind apostrofate de catre tanarul aproape amiral.
Voi cum vi le imaginati pe cele trei si toate trei?

Biletul tanarului Goe, prin in palaria lui de “marinel” ii zboara atunci cand este neastamparat si scoate capul pe geamul trenului. Prins in “pamblica” de la palarie era si biletul de calatorie si chiar in acel moment vine si domnul controlor de tren: “BILETE!”.
Va imaginati ce s-a-ntamplat, iar daca nu puteti gasi schita; iar cu toate aceste costume puteti pune in scena o minunata si comica sceneta marca Nenea Iancu.



Comentarii

Postări populare