Sarbatoarea St.Patrick





    


Sarbatoarea verde a irlandezilor: Sfantul Patrick

          Ziua Sfantului Patrick se sarbatoreste pe data de 17 martie prin celebrarea ocrotitorului irlandezilor atat in Irlanda cat si in toate comunitatile irlandeze din lume, fiind considerata cea mai mare sarbatoare nationala din lume.
            Legenda spune ca Sfantul Patrick nu era, de fapt irlandez , ci ca a fost rapit de pirati si vandut apoi ca sclav in Irlanda. Dupa 6 ani de sclavie, a scapat si s-a refugiat pe coasta nordica a Galiei unde si-a inceput studiile pentru a deveni preot. Tot aici si a luat numele de Patrick. In jurul anului 432 D.Hr., Patrick a ajuns in Irlanda, unde a folosit trifoiul pentru a explica conceptul de Sfanta Treime ( Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul si Dumnezeu Sfantul Duh). Patrick a calatorit in toata Irlanda, stabilind manastiri si construind scoli si biserici pentru a ajuta la convertirea irlandezilor la crestinism. Tot legenda spune ca Sfantul Patrick a indepartat toti serpii din Irlanda, fortandu-i sa intre in mare unde s-au inecat. In prezent nu exista serpi in Irlanda( doar la gradinile zoologice). Patrick a predicat in Irlanda 30 de ani. Si-a incheiat misiunea in tinutul Down si aici a murit pe 17 martie 461 AD. De atunci, acea zi este comemorata ca Ziua Sfantului Patrick.
  
 Petrecerile si simbolurile irlandeze
       Simbolurile asociate zilei Sfantului Patrick definesc spiritul irlandez. Culoarea verde este caracteristica acestei sarbatori (o regasim atat in accesorii de carnavalcostumatii cat si in culorile bauturilor). Trifoiul, palaria de spiridus, muzica, petrecerile si paradele vor da startul la distractie alaturi de veritabila bere Guinness.
         Fabrica de magie v-a pregatit cateva idei de costume spiridusi si accesorii petreceri pentru ziua de St.Patrick:

Peruca beteala - disponibil si pe culoarea verde

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare