Aventura completa de Oktoberfest

Sarbatoarea lui octombie
Oktoberfest nu mai este sarbatorit doar in Germania, ci pe intreg mapamodul. Timp de 200 de ani oameni din intreaga lume au vizitat Germania pentru a sarbatorii luna lui octombrie.

Cum a inceput totul?

Prințul Ludwig al Bavariei, care mai târziu a fost încoronat regelele Ludwig I, a dorit ca poporul său să celebreze căsătoria sa cu prințesa Therese de Saxonia-Hildburghausen pe 12 octombrie 1810.
Ludwig a organizat o cursă de cai și a invitat toți oamenii din Munchen. Familia regală a atras aproximativ 40.000 de persoane. Un moment bun, și cantități mari de bere, au impresionat la nunta printului. Sa decis ca cursa de cai va avea loc din nou în 1811, de data aceasta în colaborare cu spectacolul agricol de stat.
Cu toate că cursa de cai a fost în cele din urmă abandonata, multe caracteristici ale festivităților Oktoberfest timpurii au fost reținute.

Expresia cea mai uzuala este “PROST!” sau “ZUM WOHL!” (ceea ce inseamna “noroc!” sau “in sanatatea ta!”)

Berea consumata la festival este doar cea din Munchen, dar mai special de atat este faptul ca provine de la numai 6 berarii: Paulaner, Spaten, Hacker-Pschorr, Augustiner, Hofbräu si Lowenbrau.
Berea este servita numai in halbe de un litru, sarbatoarea dureaza 16 zile, are loc o parada de deschidere, prima bere este oferita primarului din Munchen si multe altele.

Dar cel mai fascinant lucru este expresivitatea costumelor traditionale bavareze!

Costum oktoberfest rosu
Costum bavarez albastru
Costum bavarez multicolor
Costum bavarez traditional
Costumele sunt produse in Atelierul fabricademagie.ro si pot fi comandate de pe site sau cu un mesaj pe Facebook.
Si mai multe modele pot fi gasite aici.


Comentarii

Postări populare