De ce e important sa ne jucam?

“Imaginatia este mult mai importanta decat cunoasterea.” Albert Einstein


Joaca aduce bucurie, si este o activitate vitala care ajuta la rezolvarea problemelor, la dezvoltarea
creativitatii si imaginatiei, dar si la dezvoltarea relatiilor interumane.


In cartea sa “Play” autorul si psihiatrul Stuart Brown, compara jocul cu oxigenul:”… este peste tot in jurul nostru, dar de cele mai multe ori acesta trece neobservat sau neapreciat pana in momentul in care lipsa acestuia se observa!” Acest lucru poate parea surprinzator pana cand veti lua in considerare tot ce reprezinta jocul. Jocul este arta, cartile, filmele, muzica, comedia, flirturile si visatul cu ochii descisi, scrie Dr. Brown, care este si fondatorul Institutului National de Joaca.


Jocul poate lega prietenii intre straini, si poate ajuta si la vindecari.


Nu uitati ca jocul este foarte important pentru toate aspectele vietii noastre, inclusiv creativitatea si relatiile. Da-ti permisiunea de a te juca in fiecare zi. Ca de exemplu jocul poate insemna sa-ti intrebi cainele sau animalul de companie ce crede despre politicieni, iar el sa-ti raspunda cu urechea ridicata, probabil unul din cele mai categorice raspunsuri:”Hrruum?”.





Ori de cate ori crezi ca jocul e o pierdere de timp adu-ti aminte cat de multe beneficii serioasa ofera acesta atat pentru tine cat si pentru cei din jurul tau. Dupa cum Dr. Brown spune in cartea sa:”Jocul este cea mai pura expresie a iubirii”~!
Pentru mai multe produse ce te vor ajuta in jocul tau: http://fabricademagie.ro
Sursa:psychcentral.com

Comentarii

Postări populare