Cinci sfaturi de care sa tii cont daca urmeaza sa-ti botezi copilul







  Te pregatesti de botezul primului tau copil? Cu siguranta va fi o experienta minunata dar vrei sa fii convinsa ca lucrurile vor merge bine pe durata evenimentului. Daca vrei ca experienta botezului sa nu-ti mai ofere momente de neliniste, respecta sfaturile de mai jos si, cu siguranta, evenimentul va iesi foarte bine.

Atentie la imbracamintea ta si a bebelusului


  Alegerea tinutei tale si a celuilalt parinte ar fi bine sa in calcul atat ceremonia religioasa, cat si locatia la care va avea loc petrecerea de dupa eveniment. Expertii in moda apreciaza ca tinutele de botez ale parintilor ar fi bine sa tina cont, in primul, de procesul religios. Astfel, mama copilului ar putea sa poarte o fusta sau o rochie lunga, peste genunchi, peste care sa aseze un sacou sau un pulover elegant. Tinutele decoltate ar trebui, categoric, evitate. In ceea ce ii priveste pe barbati, specialistii in moda sunt de parere ca un costum clasic este ideal pentru un botez. 



  O alta recomandare spune ca parintii copilului care urmeaza sa fie botezat ar trebui sa-si asorteze hainele cu cele ale micutului sau micutei, precum si alte elemente indispensabile pe durata intregului eveniment. Asadar, dupa ce tu si partenerul tau va decideti asupra tinutelor pentru minunatul eveniment, alegeti din oferta noastra de rochite de botez una in care sa o imbracati pe fetita sau un costum pentru baietel.


Lumanarile de botez


 De asemenea, cautati sa cumparati niste lumanari de botez pentru fete sau luamanari de botez pentru baieti . Stabileste cu nasa si alege si un trusou de botez care sa completeze perfect tinutele parintilor, adica ale voastre, si pe cea a fetitei.

Pregateste-i pe nasi

 Rolul nasilor este foarte important, asa ca ar trebui sa-i pregatesti asa cum trebuie pentru marele eveniment, mai ales daca nu au experienta si sunt la primul eveniment. Cel mai bine ar fi sa discutati toate detaliile evenimentului deschis, in ce consta implicarea lor pentru ca restul sa fie pregatit de catre voi.  De asemenea, pune-le cat mai multe intrebari, astfel incat sa te asiguri ca inteleg totul si ca, de asemenea, nu au nicio indoiala si vor fi pregatiti cum se cuvine pentru ziua cea mare. Totodata, incurajeaza-i si pe nasi sa-ti adreseze intrebari.  Daca iti pun niste intrebari specifice, la care nu poti sa raspunzi, pune-i pe nasi in legatura cu preotul de botez.



Locatia si tematica


Alege o locatie spatioasa si luminoasa care sa aiba un decor potrivit pentru ca sa nu îți mai bati si tu capul cu infrumusetarea salii. Alege o temA pentru petrecere si personalizeaza obiectele: invitațiile, tortul, decorul, dulciurile etc. Poti opta pentru o tema animata, haioasa sau care pur si simplu iti place tie pentru prima petrecere din viata bebelusului.

Nu te astepta ca lucrurile sa iasa perfect


Indiferent cat de mult si cat de bine te pregatesti, sunt sanse foarte mari ca, in timpul botezului, anumite lucruri sa nu iasa perfect. Insa este normal sa fie astfel, deoarece un nou nascut este intotdeauna imprevizibil! Cel mai bine ar fi sa zambesti continuu, indiferent ce s-ar intampla!



Comentarii

Postări populare