4 trenduri care nu vor disparea niciodata









Moda este trecatoare. Trendurile apar, evolueaza, se schimba si dispar la fel de repede in fiecare sezon. Insa de-a lungul anilor, cateva astfel de tendinte tot reapar, semn ca unele aspecte ale modei nu se vor schimba niciodata. Haideti deci sa facem o calatorie prin timp si sa vedem care sunt cele 4 trenduri care au fost si vor ramane mereu la moda.



Stilul foarte feminin


Cand a aparut: In 1947, designerul Christian Dior a introdus conceptul New Look, niste tinute foarte feminine compuse din rochii de seara mulate pe talie si ample in partea de jos. Acest stil a fost popularizat mai departe de Grace Kelly si Jackie Kennedy, facand din acest tip de silueta alegerea perfecta pentru doamnele din inalta societate.



                         Rochii de seara



De ce revine: Iti complimenteaza frumos formele si arata sofisticat insa fara a oferi un aspect exagerat. Astazi il poti integra cu succes in orice tinuta si la orice ocazie, purtand o fusta ampla, niste ciorapi de dama negri si o pereche de pantofi cu toc kitten.


Animal print

Cand a aparut: Cand europenii au colonizat Asia si Africa in secolul al XVIII-lea, au adus inapoi acasa blanuri de leopard, tigru si zebra. Aceste modele exotice au inceput sa fie reproduse mai apoi pe materiale textile (pentru cei foarte bogati, bineinteles) si si-au lasat amprenta atat in moda cat si in decor. Doua secole mai tarziu, staruri precum Lauren Becall si Marilyn Monroe au popularizat acest tip de imprimeu.

De ce revine: Animal printul are acelasi concept ca si culorile neutre (care nu se vor demoda niciodata). Pana la urma, sunt bazate pe maro, bej si negru. Sunt nemuritoare si le poti purta la orice. Noi iti recomandam sa nu exagerezi si sa integrezi doar o piesa cu acest tip de imprimeu in tinutele tale. De exemplu, un cardigan in animal print va arata superb peste o rochie de zi.


Stilul masculin

Cand a aparut: Aici trebuie sa ii multumim creatoarei de moda Coco Chanel care a popularizat pantalonii printre femei in anii 1920. Tot ea a creat conceptul de piese sport precum jerseuri sau cardigane purtate separat si care erau stylish si confortabile in orice imprejurare. Cateva decenii mai tarziu, acest stil a fost iubit si promovat de femei precum actrita Katharine Hepburn sau cantareata Patti Smith.

De ce revine: Probabil ca te astepti ca o tinuta masculina sa iti fure din senzualitate insa afla ca va avea efectul opus. O astfel de tinuta se potriveste atat la birou cat si la o cafea cu prietenele. Iar daca nu esti destul de indrazneata incat sa te imbraci in haine barbatesti din cap pana in picioare, noi iti recomandam mici accesorii precum o fedora sau un ceas masiv.

Imprimeurile florale

Cand a aparut: Odata cu natura, am putea spune. Florile ca decoratiuni sunt la fel de batrane ca omenirea insa cand vorbim de integrarea lor in haine, acestea au fost prima data vazute pe kimonourile japoneze in jurul anului 794 si pe rochiile luxoase ale femeilor genoveze in jurul anului 1400.

De ce revine: Ei bine, pentru ca sunt frumoase. Florile au fost considerate dintotdeauna simbolul suprem al feminitatii si vin in atatea modele si combinatii incat nu vei sti de unde sa alegi. Imprimeurile florale puternice au fost foarte populare in anii ‘60 cand au fost purtate de modelul Jean Shrimpton. Vestea buna e ca florile sunt niste accesorii extrem de versatile si le poti purta asa cum vrei. Iar cum afara e cald si soare, nimic nu se compara cu o rochie cu imprimeu floral.



Comentarii

Postări populare